GALERIA DE FOTOS

dilluns, 21 de desembre del 2015

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS

La recepta d’avui ens pot anar molt bé per a les festes de Nadal. No us diré que és una recepta de dieta, però tot i portar una salsa feta amb crema de llet, el farcit de verdures amb gambes i la pasta wanton fan que estos farcellets siguen bastant més lleugers que uns canelons tradicionals de carn amb beixamel.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-ppal 1

Si on vius no és fàcil trobar la pasta wonton, fes canelons amb pasta normal. T’assegure que no et decebran.

Ingredients per a uns 25-30 farcellets aproximadament:

-Per al farcit*:

  • 40 g de ceps secs

  • 200 g de llet per a hidratar-los

  • 300 g d’albergínia (1/2 de les grans)

  • 200 g de ceba (1 ceba mitjana)

  • 300 g de carabasseta (1 carabasseta)

  • 200 g pebrera roja (1 pebrera mitjana)

  • Oli

  • sal i pebre

*necessitem tallar tots els ingredients a daus petits. Al pas a pas et contem com ho fem però si et resulta més fàcil o còmode organitzar-te d’una altra manera, fes-ho com més et convinga.

-Per a la salsa:

  • un raig d’oli

  • 750 g gambes, gambetes, gamba llagostinera o llagostins (pelats i tallats a trossets menuts i reservant els caps i les pells)

  • les pells i els caps de les gambes/ llagostins

  • la llet de remullar els ceps

  • 500 g de crema de llet

  • una culleradeta de pols de ceps (de les de cafè amb llet)

  • sal i pebre

-La pasta:

  • làmines de pasta wonton

  • Aigua per bullir la pasta

-Per a guarnir:

  • una gamba/ llagostí per a cada farcellet (opcional)

Estris: bols, cassola ampla, xino per a les gambes, colador menut per als ceps, cassó per a bullir la pasta, safata de forn o motlles tipus pyrex

Elaboració:

-El farcit:

1.-Posa la llet en un bol juntament amb els ceps per tal que s’hidraten mentre fas el farcit.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-11-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-1-2

2.- Pela l’albergínia i talla-la a daus. Posa-la en un colador amb una mica de sal per tal que perda l’amargor.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-2-11-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-2-2

3.- Talla la ceba en daus menuts. Posa un fons d’oli en una cassola i deixa que es coga a foc moderat.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-3

4.- Mentrestant vés tallant la pebrera també a daus menuts i agrega-la a la cassola.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-4-11-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-4-2

5.- Seguidament pela parcialment la carabasseta, talla-la a daus menuts i afegeix-la també.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-5

6.- Repassa amb aigua l’albergínia i fica a la cassola.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-6

7.- Quan la verdura estiga quasi feta, agrega els ceps escorreguts i tallats a trossets.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-6-11-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-6-2

8.- Pela les gambes o els llagostins reservant els caps i les pells per fer la salsa. Talla les cues en trossets menuts. Comprova que la verdura estiga ben cuita i afegeix les cues de les gambes tallades. Dóna un parell de voltes, comprova el punt de sal i retira del foc. Posa a escórrer en un colador per treure’n l’excés d’oli. Reserva.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-8-1

-La salsa:

Per a fe la salsa utilitzarem la mateixa cassola on hem fet la verdura per tant la netejarem una mica simplement passant-li un tovalló. 

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-8-0

9.- Posa oli a la cassola i sofregeix les pells i els caps de les gambes durant uns 2-3 minuts. Agrega la nata, la llet on hem hidratat els ceps, una cullerada de pols de ceps i un poc de sal. Deixa reduir una mica fins que agafe consistència de salsa. Passa per un xino o un colador aixafant els caps i les pells per extreure’n tot el suc. Comprova el punt de sal.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-9

-La pasta:

10.- Bull les làmines de pasta wonton durant un o dos minuts i trau-les de seguida. Estén-les a sobre d’un drap de cuina net.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-10

11.- Col·loca una cullerada de farcit a sobre de cada làmina i tanca com a la foto ajuntant les puntes oposades.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-11

12.- Col·loca els farcells en una plata que puga anar al forn. Cobreix-los amb la salsa i si vols decora amb una gamba que hauràs marcat prèviament a la paella. Cobreix amb paper d’alumini i fica al forn preescalfat a 180ºC uns 5 minuts. 

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-12

Nota: Aquest és un plat que no és difícil d’elaborar però és entretingut haver de tallar les verdures. El plat o almenys el farcit, el pots fer perfectament amb antelació.

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-ppal 2

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dilluns, 30 de novembre del 2015

SALTIMBOCCA

El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.

És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. El que realment t’assegura que el plat tinga èxit és comptar amb una carn ben tendra.

Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.

2-1-Saltimboca cuinadiari-ppal2

Ingredients:

  • talls* de vedella ben prims i tendres (cap de mort /maluc, filet de pobre)
  • 1 fulla de sàlvia per a cada filet
  • 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
  • sal i pebre
  • una mica de farina
  • mantega
  • oli
  • vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
  • una mica d’aigua (per acabar de fer la salsa)

-Per a acompanyar:

*Quantitat per persona depenent de com siguen de grans els bistecs. Acostuma a ser més tendra la que més greixet té. Si mires la foto del pas 1, els talls de darrere i el de la dreta són molt més tendres que el de baix a l’esquerra.

Estris: tisores, massa per a estovar la carn, furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent, plata prèviament escalfada

Elaboració:

Com l’elaboració d’este plat és tan ràpida, abans de començar a fer la carn hauries de tenir la guarnició preparada. També, si cal, escalfa un poc el forn per mantenir la carn calenta mentre acabes de fer la salsa.

1.- Prepara la carn: Lleva-li l’excés de greix i fes petits talls a les vores per tal que quan els cuines, no s’arronsen. Posa entre dos plàstics i pega-li uns quants cops amb una massa o una mà de morter per estovar-la un poc i aplanar-la. Salpebra.