GALERIA DE FOTOS

dissabte, 5 d’agost de 2017

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA

A València, a l’estiu, a banda d’orxata i granissats, és molt habitual que la gent demane un “cafè del temps”.

El Cafè del temps és el que es coneix en altres llocs com cafè amb gel: un cafè servit juntament amb una copa plena de glaçons i una rodanxeta de llima, i on s’abocarà de cop el cafè calent després d’haver-li barrejat el sucre.

A casa, en compte de fer-lo a l’instant, ens agrada preparar-lo amb antelació i prendre’l fresquet de la nevera. El preparem amb sucre, pell de llima i canyella, i el deixem que es refrede.

S’hi poden afegir altres espècies i tocar-lo amb algun tipus de licor com Tia Maria o Rom, però això ja deixem que ho trieu vosaltres.

7-cafe fred cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • ½ litre de cafè acabat de fer*
  • 7 cullerades grans de sucre (jo 3 de blanc i 4 de negre, aproximadament 100 g)
  • 1 canó de canyella
  • 2 trossos de corfa de llima (llimona) ben nets i sense part blanca
  • Per tocar-lo (opcional): Tia Maria, rom, llet

7-cafe fred cuinadiari-ingr

*A mi aquest cafè fred m’agrada fer-lo amb cafetera italiana perquè el cafè no queda tan fort però prepara esta recepta amb el cafè que més t’agrade

Estris: cafetera, gerra, cullera

Elaboració del cafè fred amb llimona i canyella:

1.- Prepara mig litre de cafè del tipus que més t’agrade.

2.- Posa el sucre, la pell de llimona i la canyella en una gerra. Aboca el cafè calent i remena.

3.- Quan haja baixat una mica la temperatura, fica a la nevera unes hores perquè a l’hora de servir estiga ben fred.


7-cafe fred cuinadiari-2

Degustació: pren-lo fred de la nevera així tal qual o tocat amb un raget de tia Maria, de Rom o de llet. Al portar canyella i llimona, si el talles amb llet, serà com prendre un tallat del temps amb llet merengada.

També pots congelar-lo i després triturar-lo amb la thermomix per fer-te un granissat i, amb una bola de gelat de llet merengada et fas un blanc i negre boníssim!

7-cafe fred cuinadiari gif2


Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

4 comentaris :

  1. òndia, no hi hagués pensat mai de fer aquesta combinació...caldrà provar-la!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs a l'estiu va molt bé tenir-lo preparat. És molt refrescant!

      Elimina
  2. Quin gran descobriment! Un cafè sorpprenent!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )