GALERIA DE FOTOS

diumenge, 19 de juliol del 2015

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ

L’estiu és ideal per fer samfaines, tomacats, ratatouilles o pistos perquè ens ofereix una gran varietat de verdura. Aquests plats els podeu trobar amb pebrera verda, amb pebrera roja o amb verdures variades com este que portem avui amb ceba, pebrera verda, albergínia i carabasseta.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-ppal-1

 

Ingredients*: 4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-ppal-3

  • 400 g de ceba (3 cebes mitjanes)

  • 400 g de pebrera verda tipus italià (unes 4-5, depén de la mida) (pots posar-ne de roja també)

  • 480 g albergínia (2 albergínies menudes)

  • 600 g carabasseta (1 carabasseta gran o dues menudes)

  • 800 g tomaca trossejada (unes 8 tomaques tipus pera, pelades i trossejades)*

  • Oli d’oliva verge extra

  • Sal

  • 1 culleradeta de sucre

     

Aquesta és una recepta en què les quantitats dels ingredients poden variar en funció del teu gust o de si vols aprofitar tota la peça de la verdura que utilitzes. També pots adaptar la quantitat de tomaca segons l’ús que li vages a donar a la samfaina: per prendre sola o amb truita, a mi m’agrada menys sucosa mentre que si és per acompanyar un bacallà o un pollastre guisat amb samfaina, n’hi pose bastant més i la triture o la ratlle en compte de tallar-la.

*El pes de la verdura és una vegada ja neta sense peduncles, o sense pell en el cas de la ceba.

**si utilitzes tomaca natural, escalda-la per a traure-li la pell. Si n’utilitzes de pot, pots utilitzar bé de la sencera i la talles tu o bé de la que venen ja trossejada.

Estris: cassola ampla, colador, escumadora o pala

Elaboració:

Tota la verdura l’haurem de tallar a daus més o menys iguals. La posarem per aquest ordre: ceba, pebrera, albergínia, carabasseta i tomaca. No cal que la talles tota de cop, comença per la ceba i mentre s’està fent, talles la pebrera i així successivament.

1.- Talla la ceba a daus. Posa un bon fons d’oli d’oliva en una cassola i quan estiga calent, agrega la ceba. Vés coent-la a foc moderat.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-1

2.- Mentrestant prepara la pebrera. Renta-les bé i trau-los el peduncle. Talla-les a tires fines i lleva’ls els nervis i les llavors. Talla les tires a daus. Quan la ceba comence a transparentar, agrega  la pebrera a la cassola i deixa coure fins que el seu color verd comence a empal·lidir.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-2-14-samfaina amb carabasseta cuinadiari-2-2

3.- Mentre es va fent la pebrera, talla l’albergínia a daus i posa-la en un colador amb sal per a traure-li l’amargor. Deixa uns 10 minutets i repassa-la amb aigua. Quan estiga la pebrera d’un verd pàlid, agrega l’albergínia i dóna unes voltes. Seguidament afegeix la carabasseta i deixa coure tot uns 10 minuts.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-3-14-samfaina amb carabasseta cuinadiari-3-24-samfaina amb carabasseta cuinadiari-3-34-samfaina amb carabasseta cuinadiari-3-4

4.- Passat aquest temps agrega la tomaca amb una mica de sal i sucre i deixa coure uns 40-50 minuts o fins que veges que tota la verdura estiga feta.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-4-14-samfaina amb carabasseta cuinadiari-4-24-samfaina amb carabasseta cuinadiari-4-34-samfaina amb carabasseta cuinadiari-4-4

Degustació: es pot menjar calent, tebi o fred, amb plats de peix o carn, truita de patata, ous fregits o ous esclafats. També està molt bo si fregeixes creïlles i les incorpores a la verdura.

Nota: Encara que este plat es pot menjar durant tot l’any, és a l’estiu quan les verdures estan en el seu millor moment. Si feu molta quantitat podeu fer conserva.

4-samfaina amb carabasseta cuinadiari-ppal-2

Temps total: 1 hora 30 minuts aproximadament

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

3 comentaris :

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmmm......una delícia de l'estiu! Jo en faig en conserva i la podem menjar durant tot l'any.
Petons,
Olga

Gemma ha dit...

Boníssima!! L'he feta aquest cap de setmana passat amb ous escalfats! Excel·lent!

Marta CuinaDiari ha dit...

Que bé Gemma! M'alegre molt que us hagi agradat! I moltes gràcies pel comentari! Marta