GALERIA DE FOTOS

dijous, 21 de maig del 2015

GUACAMOLE

El guacamole és una recepta mexicana molt versionada, sobretot, i com no és d’estranyar pels que no som mexicans. Fa uns anys, en un viatge per Mèxic ens van donar a provar dos tipus de guacamole: l’original que prenen habitualment els mexicans i un adaptat per als turistes. Us puc assegurar que qui va gosar provar el guacamole autèntic va experimentar la “Venganza de Moctezuma” en sentit més estricte de l’expressió per tot el picant que duia.

I com no volem renunciar a aquest plat que ens agrada tant, nosaltres a casa també l’hem adaptat al nostre gust i paladar: aixafem l’alvocat amb forquilla, li afegim ceba i tomaca ben picolades i amanim aquesta barreja amb una mica de suc de llima, oli i sal. Malauradament, el sabor del coriandre fresc ens porta mals records i l’obviem, però si us agrada, li dóna un sabor molt més autèntic.

8-Guacamole cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 2 alvocats grans madurs*
  • 1 ceba tendra menuda
  • 2 tomaques ben madures
  • Suc de ½ llima (o llimona) o al gust
  • Sal
  • Un “chile” fresc o salsa tabasco (si us agrada amb un toc picant)
  • Una mica de coriandre fresc picat
  • Un raig d’oli

*Per saber si un alvocat està en el seu punt, si pressionem la pell aquesta s’ha d’afonar una mica. També es pot saber si li traiem la tija: si es treu amb facilitat i el foradet que ha deixat es veu verd, estarà llest per menjar, si pel contrari està marró, possiblement estiga massa madur i presente taques marrons per dins.

Estris: un bol, un ganivet i una forquilla

Elaboració:

1.- Talla els alvocats per la meitat longitudinalment. Agafa cada meitat amb una mà i gira cada part cap a costats oposats per tal de separar-les. Per a llevar-li l’os, dóna-li un cop sec al centre amb la fulla d’un ganivet. Gira el ganivet i trau l’os. Amb l’ajuda d’una cullera buida la carn i posa-la a un bol. Si fiques la cullera entre la pell i la carn, esta eixirà tota d’una.

Aixafa amb una forquilla. No cal que quede una pasta homogènia amb textura de puré, a nosaltres ens agrada trobar algun grumoll.

8-Guacamole cuinadiari-1

2.- Pica la ceba tendra i les tomaques i afegeix-ho tot al bol on tens l’alvocat.

3.- Assaona amb una mica de sal, el suc de llima, el coriandre picat i si el vols una mica picant, tabasco.

8-Guacamole cuinadiari-2

4.- Serveix fred amb “nachos” acompanyant uns altres plats “mexicans” com un “Chili con carne, uns burritos o unas “fajitas”.

8-Guacamole cuinadiari-ppal2

Nota: No el faces amb massa antelació, el necessari perquè es refrede una mica. Tot i portar el suc de llima, l’alvocat acabarà oxidant-se i la tomaca començarà a treure suc.

Si no trobes alvocats madurs, millor que deixes la recepta per quan en tingues. L’alvocat verd no es pot aixafar bé, queda dur i a més, és bastant insípid. Si no hi ha més remei, compra’ls amb antelació i deixa que maduren un parell de dies fora de la nevera embolicat amb paper de diari.

Temps total: 10 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

4 comentaris :

Unknown ha dit...

És deliciós, i a més permet variar les quantitats i fer-lo al teu gust, m'encanta!
Una abraçada
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/

lolines ha dit...

M'encanta al guacamole.

Sussi Abel ha dit...

ARa que arriba la calor, imprescindible!!

Teresa ha dit...

M'encanta! Bé a tits els de casa!