GALERIA DE FOTOS

dimarts, 28 de gener de 2014

BUNYOLS DE PATATA (BRAVA)

Al mes de gener, en Memòries d’una Cuinera ens han proposat que fem Patates Farcides. Tot i que les patates al forn m’agraden amb mil farcits, m’apetia canviar una mica i fer aquesta recepta que em rondava pel cap feia temps. 

En este cas el que hem farcit no és una patata sinó un bunyol de patata, i hem aconseguit un aperitiu molt original! … a més, sabeu que també sense farcir estan bons sucats en sucre??

4-bunyols de patata brava cuinadiari-ppal3

patates farcidesbraves

Ingredients:

-Per als bunyols:

  • 3 creïlles (patates) mitjanes (345 g de creïlla cuita i pelada)
  • 100 g d’aigua
  • 60 g de llet
  • 100 g farina
  • 10 llevat
  • sal
  • oli de girasol per a fregir-los

-Per a acompanyar o farcir:

  • all i oli / maionesa
  • quetxup

Estris: recipient de silicona per a microones, forquilla, paella per a fregir, culleres menudes, bol amb aigua, màniga pastissera/ bossa de plàstic, escumadora

Elaboració:

1. Cou les patates. Jo ho faig al microones en un recipient de silicona. Si ho fas d’aquesta manera, necessitaràs uns 7 minuts a 900W. Comprova que estan fetes punxant-les amb una forquilla. (Aquest tipus de recipient va molt bé per coure qualsevol tipus de verdures al microones).

4-bunyols de patata brava cuinadiari-1-14-bunyols de patata brava cuinadiari-1-2

2. Pela-les i posa-les en un bol. Aixafa amb una forquilla.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-2-14-bunyols de patata brava cuinadiari-2-2

3. Deixata el llevat en l’aigua tèbia i agrega a la patata.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-3-14-bunyols de patata brava cuinadiari-3-2

4. Sense parar de remenar vés agregant la farina, la llet i la sal. Ha de quedar una massa fluixa i suau.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-4-14-bunyols de patata brava cuinadiari-4-24-bunyols de patata brava cuinadiari-4-34-bunyols de patata brava cuinadiari-4-4-

5.- Deixa reposar fins que puge i es formen unes petites bambolletes. Dependrà de la temperatura de la cuina però possiblement en una horeta i mitja ja estarà llesta la massa per a fer els bunyols.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-5

6.- Posa oli a escalfar en una paella i prepara tot el que necessitaràs per a fregir els bunyols: 1 bossa de plàstic (de les de congelar) que servirà de màniga pastissera, 1 cullereta, 1 bol amb aigua, escumadora i un plat on els anirem traint a mida que els anem fregint.

7.- Quan fem els bunyols de carabassa, ens mullem les mans per tal que no se’ns enganxe la pasta. En este cas però, el que mullarem serà una cullereta. Mullarem per tant la cullera i amb l’altra mà estrenyerem la màniga pastissera fins que surta una quantitat de massa del tamany d’una anou. En este moment, espitja amb la cullera perquè caiga la massa de forma rodona a l’oli calent. Mulla la cullera cada 2-3 bunyols però vigilant que no caiguen gotes d’aigua a dins de l’oli calent perquè sinó et pegaria una bona esguitada.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-74-bunyols de patata brava cuinadiari-7-24-bunyols de patata brava cuinadiari-7-34-bunyols de patata brava cuinadiari-7-4

Fregeix fins que estiguen daurats.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-7-5

8.- Acompanya els bunyols amb all i oli i /o quetxup o farceix-los amb una xeringa. (Al grans ens han agradat més amb all i oli, als menuts amb kètxup).

4-bunyols de patata brava cuinadiari-84-bunyols de patata brava cuinadiari-8-2

Nota: si us en sobren, proveu-los amb sucre!

Bon profit!!

4-bunyols de patata brava cuinadiari-ppal2

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

16 comentaris :

  1. Quins bunyols salats més originals i saborosos!! I la presentació és de top xef :) Petonets!

    ResponElimina
  2. Osti, aquests bunyols originals no, el següent! Quina bona pensada Marta, un proposta boníssima pel Memòries!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Que bones, Marta! M'han encantat! Aquestes les intentaré fer, i potser provant això que dius d'arrebossar-les / arrebossar-los amb sucre, m'ha temptat la idea i bé tenim el pa de patata que és dolça!! Petonets!

    ResponElimina
  4. doncs mira me n'alegro perquè pensava, com serien les patates en una recepta dolça i ara ho veig.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Que he anat massa ràpid, ja he vist que aquestes eren picants, no m'he despistat.;)

    ResponElimina
  6. Aquests bunyols els hi haig de preparar a les peques...sobretot a la Dinke que és una fanàtica del kètchup!!!! N'hi posaré força als seus! Petons i magnífica proposta pel Memòries!

    ResponElimina
  7. Qué originals aquests bunyols, sobre tot farcits, ha de ser un aperitiu molt sorprenent.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Aquestes patates braves "modernes" o bunyols fan molt goig! i a més han d'estar ben bones! un petó!

    ResponElimina
  9. Una recerpta molt interessant. M'agrada la idea de farcir-los. Petons.

    ResponElimina
  10. Molt original!! i ben segur boníssimes!!

    ResponElimina
  11. quina passada Marta!!! t'han quedat de luxe. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
  12. Quina recepta més xula! Fan molt bona pinta! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Ostres Marta, has fet una versó ben original de les patates farcides. M'agrada. I amb sucre? Sí, sí. S'han de tastar.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina

  14. El meu fill et faria l'onada, les creïlles i el quetxup les voldria en totes les menjades

    ResponElimina
  15. Una recepta fantàstica: bunyols i patates braves, tot en una! Aquesta l'haig de provar a casa! Una abraçada!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )