GALERIA DE FOTOS

dimarts, 5 de novembre del 2013

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2013

Avui no porte una recepta. Vull que esta entrada servisca per a col·laborar en difondre la campanya del Gran Recapte d’Aliments que per cinqué any consecutiu organitza el Banc dels Aliments i que este any se celebrarà els propers dies 29 i 30 de novembre.

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades.

El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1.000 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris en 1.300 punts de recollida.
 

Aquest projecte té dos objectius essencials:
 
1) Recollir aliments nutritius de llarga durada com poden ser:

  • llegums,
  • conserves de peix,
  • llet
  • oli.

2) Sensibilitzar i mobilitzar la població catalana sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.
 
Com ja hem dit, la recollida tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre i es realitzarà en els mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes. També es podrà fer mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi:
https://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/ 
 

Vols ser voluntari?

Assabentat si encara es necessiten voluntaris a la teua població al lloc web que enguany s’ha creat per a facilitar el registre dels voluntaris i coordinadors, i per informar de totes les novetats de l’esdeveniment: www.granrecapte.com i també aquí:
https://www.bancdelsaliments.org/ca/voluntari/_puntual:true

A hores d’ara només calen 2.000 voluntaris (ja s’han apuntat més de 13.000!!)

Els voluntaris seran als punts de recollida (principals cadenes de supermercats) o bé participaran en la classificació dels aliments recollits.

 

I DES DELS BLOCS TAMBÉ PODEM COL·LABORAR CONTRA LA FAM:

Cuinadiari amb blogs contra la fam i gran recapte 2013

Si tens un bloc també tens el teu espai gràcies a la iniciativa de Tiritiyam, Baixa Gastronomia, Delicies i DeCuina que van crear Blogs contra la fam. A través d’aquesta pàgina i també del facebook, animen als gastroblocaires a col·laborar en el Gran Recapte, difondre la campanya i publicar una recepta senzilla i econòmica amb algun o alguns dels aliments que es recullen aquest any.  Un cop acabat el Recapte, es publicaran aquí les receptes dels blogs que han participat (de fet, ja podeu veure aquí les receptes d’edicions anterior).

 

 Participem tots en aquesta iniciativa tan solidària perquè ningú al nostre voltant es quede amb gana!

Nosaltres ja estem preparant la nostra recepta per a Blogs contra la fam!
I què farem? Doncs demà ho sabreu! Us esperem!

Marta

 

 

Adresses d’interés:

http://blogscontralafam.blogspot.com/  Hashtags #blogscontralafam i #blogscontraelhambre

https://www.facebook.com/blogscontralafam

http://www.granrecapte.com/

https://www.bancdelsaliments.org/

 

3 comentaris :

Gemma ha dit...

Ja tinc ben anotada la data, segur que entre tots podem aconseguir batre la xifra de l'any passat.
La iniciativa dels blogs contra la fam és molt bonica!

MaryLou ha dit...

Tant de bó que és pugui recaptar molt més que mai!! La iniciativa i l'objectiu s'ho valen!
Petonets

Tapa't de tapes ha dit...

Som-hi!