GALERIA DE FOTOS

dimecres, 23 d’octubre de 2013

AMETLLES GARAPINYADES

De tant en tant, la Neus ens dóna un potet d’Ametlles Garapinyades i jo sempre li acabe preguntant com es fan. No sé quantes vegades m’ho ha explicat, però el cas és que portava molt de temps volent-les fer i ha estat la proposta d’este mes dels nois de Memòries d’una Cuinera el que finalment ha fet que em decidira.

Si les feu us assegure que volaran!

 

6-7-ametlles garapinyades-ppal

 

garrapinyades

Ingredients:

  • 200 g d’ametlles crues amb pell
  • 200 g de sucre
  • 200 g d’aigua
  • 1 culleradeta de raspadura de llimona

* S’ha de posar la mateixa quantitat d’ametlles, de sucre i d’aigua. Si ho mesures amb gots, que el got d’ametlles siga un o dos dits més generós que el del sucre i el de l’aigua.

6-7-ametlles garapinyades-1-1-

Estris: cassó (preferiblement que no siga dels antiadherents), cullera de fusta, paper de forn per a estendre-les una vegada fetes.

Elaboració:

1.- Posa l’aigua, el sucre, les ametlles i la corfa de llimona ratllada en una olla i barreja bé.

6-7-ametlles garapinyades-1-26-7-ametlles garapinyades-1-3-6-7-ametlles garapinyades-1-46-7-ametlles garapinyades-1-4

2.-  Posa a foc moderat-alt (inducció potència 6-7 sobre 10). Veuràs que als tres minutets, comença a bullir (Foto de l’esquerra). Als 15-17 minuts veuràs que va espessint (foto dreta). Abaixa el foc al 3 i remena constantment. Vés en compte amb les esquitxades perquè el sucre calent és molt perillós.

6-7-ametlles garapinyades-2-16-7-ametlles garapinyades-2-2-

3.- Al cap d’uns minuts, s’haurà evaporat l’aigua i l’almívar agafarà una consistència terrosa. Semblarà que tot s’ha espatllat però és normal.

6-7-ametlles garapinyades-3-16-7-ametlles garapinyades-3-2

4.- Aquesta capa de sucre blanquinosa, s’anirà fonent. Mira el fons de l’olla a la foto de l’esquerra. Juga amb el foc i si cal, aparta l’olla del foc. No deixes de remenar per tal que el sucre de les parets i del fons de l’olla es vaja desenganxant, i que totes les ametlles queden ben cobertes amb aquesta capa de sucre fos, però atenció, no ho deixes massa estona perquè sinó es fondrà també la capa que ja tenen adherida les ametlles.

6-7-ametlles garapinyades-4-16-7-ametlles garapinyades-4-2

5.- Una vegada les ametlles ja estan caramel·litzades, retira del foc i estén-les a sobre d’un paper de forn. Anant amb cura de no cremar-te, separar-les unes de les altres.

6-7-ametlles garapinyades-5

6.- Quan s’hagen refredat, guarda-les en un pot de vidre.

Nota: Vés molt en compte de no cremar-te, ni quan està bullint l’almívar ni en l’últim moment quan s’està fonent el sucre.

L’olla quedarà com per reballar-la a les escombreries, per netejar-la, el millor és omplir-la amb aigua i portar-la a ebullició. Veuràs com es fon de seguida el sucre enganxat a les parets.

6-7-ametlles garapinyades-7

 

6-7-ametlles garapinyades-ppal2

Temps total: 30-35 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

16 comentaris :

  1. No m'ho puc creure! portava temps volent-les fer però m'imposava molt fer-les. Amb aquest pas a pas de luxe m'hi tiro de cap! M'agrada molt el blog Marta, et llegeixo sovint però no acostumo a fer cometnaris...(fins avui és clar) Adri

    ResponElimina
  2. Ostres, moltes gràcies per les fotografies, ens anirà de perles per quan em posi a fer-ne... Ara ja fa força temps que no en menjo i m'has fet entrar ganes... Petons!

    ResponElimina
  3. Genials! Una proposta pel Memòries espectacular! I una lliçó magistral de com fer garrapinyades!

    ResponElimina
  4. Qué bones son i qué bé t'han quedat. No les he fet mai.
    Petons.

    ResponElimina
  5. mmm... que bones que són, un vici total!
    T'han quedat perfectes, a mi el punt quan estan totes blanques també m'agrada molt. per decorar un pastís (amb festucs) queda molt bonic.

    ResponElimina
  6. Uummm!! Delicioses!! I no pensava que fos així de "fàcil" fer-les"! Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  7. Una recepta molt ben explicada, Marta!!! Ja no tenim excusa, amb lo senzilla que sembla de fer. Noia t'han quedat de primera. Petonets.

    ResponElimina
  8. Molt ben explicat, Marta!! Jo en vaig fer una vegada de pipes i van quedar molt bones! Ara ja estic rumiat a veure de què les faig... les teves ametlles es mengen amb la vista!!! Quina brillantor.

    ResponElimina
  9. Um... aixo es lo que més m'agarada menjar quan vaig als mercadillos de poble ....
    Estan tan bons!!!
    Jo pensava que seria molt més díficil, pot ser les faré aquest hivern...
    Em quedo com a seguidora que no coneixia el blog :)
    un peto!

    ResponElimina
  10. Tienen una pinta estupenda. Me ha encantado hacer esta receta. Nunca se me habría ocurrido si no lo llegan a proponer. Un beso.

    ResponElimina
  11. No m'hi he posat mai, a garrapinyar, però ho expliques de manera que sembla fàcil!
    Fins i tot els consells per a netejar l'olla! Gràcies!
    Marta

    ResponElimina
  12. T'han quedat genials! I ho has explicat de meravella!

    ResponElimina
  13. Mira, amb llimona no les havia vistes mai.
    Jo les paro al penúltim pas, quan no queden brillants.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. T'han quedat genials...i el tutorial és una passada, moltes gràcies!

    ResponElimina
  15. quin tutorial més bo Marta! Si ho se vinc abans a veure la teva entrada! jajajajajajjajaja. Moltíssimes gràcies guapa per participar, t'han quedat de luxe. Molts petonets

    ResponElimina
  16. Molt ben explicat. No sé si aquest mes m'animaré amb la proposta... I mira que m'agraden els fruits secs garrapinyats!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )