GALERIA DE FOTOS

dimecres, 26 de setembre de 2012

MACARRONS AMB PESTO, CEBA I BOLETS

Ens encanta la salsa pesto i sempre ha format part del rebost de casa ja que és un bon recurs d’última hora.

Un dia que vam sopar a casa de l’Adi i l’Alfons, ens van preparar una amanida de pasta diferent a la que es fa habitualment i ens va agradar molt. Amb només dos ingredients més van transformar una recepta que pot ser típica de pis d’estudiants en un “pesto enriquit” que es pot menjar acabat de fer o fred com si fos una amanida.

A casa ens agrada més menjar-ho calent però això ja ho tries tu!

1-4-pesto ceba boletsppal-

Ingredients per a 2 persones:

  • 190 g de pasta (macarrons o “tiburons”*)
  • 2 cebes
  • Una safata de gírgoles o xampinyons (300 grams)
  • 1 bosseta de salsa pesto (150 grams)
  • parmesà ratllat (si és per menjar en calent) i daus de formatge tendre (si és per menjar com amanida)

(*) si es menja este plat en fred com amanida, jo triaria una pasta més menuda com cargolins (“tiburón”), llacets o espirals. En calent, macarrons sense cap dubte!

Estris: olla per bullir la pasta, paella o TMX, un bol

Elaboració:

1.- Talla les cebes en juliana fina i cuina-les en un fons d’oli.

1-4-pesto ceba bolets-1

2.- Vés tallant els bolets a làmines o a quarts i quan la ceba comence a transparentar, afegeix els xampinyons a l’olla. Deixa a foc moderat fins que estiga tot ben cuit.

1-4-pesto ceba bolets-2-11-4-pesto ceba bolets-2-2

3.- Mentrestant bull la pasta. Quan estiga cuita, escorre-la.

1-4-pesto ceba bolets-3

4.- Apaga el foc de l’olla on estàs fent el sofregit. Agrega el pesto i la pasta. Barreja fins que estiga tot ben integrat.

1-4-pesto ceba bolets-4-11-4-pesto ceba bolets-4-2

5.-Si heu de menjar el plat en calent, afegeix-li el parmesà ratllat. Sinó, espera que la barreja estiga freda del tot i posa-li el formatge a trossos i el ratllat.

Fàcil, no?

Temps total: menys de mitja hora

Aprofitem esta recepta de macarrons per participar al repte mensual de Memòries d’una Cuinera

              pesto ceba bolets mixmacarrons

Bon profit!!  

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

29 comentaris :

  1. El pesto és una de les meves salses preferides per la pasta.
    I ara que comença a fer fred, calentó ja ve més de gust, oi?

    ResponElimina
  2. Que bona la salsa pesto, combinat amb els xampinyos, uns macarrons superbons!!!!
    Jo es prefereixo calents.....

    ResponElimina
  3. Quina combinació més interessant!
    S'ha de provar ja! Abans que em mori la planteta d'alfàbrega!

    ResponElimina
  4. El pesto és una de les meves debilitats...i tan fàcil de fer......... m'encanta la teva proposta!

    ResponElimina
  5. Tenia clar que me'ls menjaria calents però veient el comentari del parmesà ara dubto!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Marta, acabe de descobrir el teu blog i està genial, a més tot tan ben explicat, ja no tinc excusa per aprendre a cuinar...Em quede per ací paisana! Laura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laura! estos comentaris animen molt! Marta

      Elimina
  7. Gràcies a tots pels comentaris.
    Una recepta tan fàcil d'ha de provar. Estic segura que us agradarà.

    ResponElimina
  8. Hola Marta guapa tu

    Gràcies per la teva visita, sempre es un plaer per noves amistats.

    Macarrons, sense comentaris, a casa agraden molt i molt, i molt, aquests estan de super hummm

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  9. Hello from France
    I am very happy to welcome you!
    Your blog has been accepted in SPAIN a minute!
    We ask you to follow the blog "Directory"
    Following our blog will gives you twice as many possibilities of visits to your blog!
    Thank you for your understanding.
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Invite your friends to join us in the "directory"!
    The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
    photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
    The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
    You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
    This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
    SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
    So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
    *** I am in the directory come join me! http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/ ***
    You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
    Your blog is in the list SPAIN and I hope this list will grow very quickly
    Regards
    Chris
    We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/24/1203240217091250289621842.png
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/26/1203260602581250289633006.gif

    If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
    I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?

    ResponElimina
  10. oh hello, I came across your blog while browsing, and I love it, even though I must translate it before I can read it. So informative and I love this recipe.

    ResponElimina
  11. Que rica la pasta y mas con pesto,me encanta!!acabo de descubrir tu blog y me voy a quedar como seguidora para no perderme nada!
    te invito a que te pases por los mios!
    saludos

    ResponElimina
  12. Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster.html

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Ara aniré pel teubloc perque no estic gaire posada en aquestes coses...

      Elimina
  13. Marta,
    Quan he vit la teva foto he rigut. Saps que la volia montar així com l'has fet? Al final no em vaig complicar la vida.
    Molt bé! Segur que vas triomfar amb aquests macarrons eh!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestos macarrons cauen molt divendres que pleguem al migdia...

      Elimina
  14. amb bolets? ja m'has guanyat Marta!!! moltíssimes gràcies per participar, m'encanta la presentació!

    ResponElimina
  15. Molt bons, jo amb girgoles.
    Una molt bonica presentació

    ResponElimina
  16. Ufff quins macarrons, m'has fet entrar gana!!
    Tot i que jo entrava per otorgar-te un premi!!
    http://cuinadepoble.blogspot.com.es/2012/10/premi-liebster.html

    ResponElimina
  17. Respostes
    1. Lidia, la de l'area de guisona està bé encara que ha perdut bastant ja que abans portava molts pinyons i ara costa trobar-los. La del mercadona tampoc està malament...i per descomptat la buitoni, però aquestes dues són bastant acceptables per a mi.

      Elimina
  18. M'encanten els teus macarrons amb bolets!!
    Besos
    Mónica

    ResponElimina
  19. Una forma diferente de hacer un clásico como son los macarrones!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  20. Una recepta genial, com totes les que fas, per aixo, et porte un premi ben merescut!

    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/2012/10/premios-liebster-blog.html

    Petons!

    ResponElimina
  21. Boníssim! i amb bolets... a veure si aquesta temporada se'n fan!!!

    ResponElimina
  22. La recepta segur que és molt bona, la primera fotografia de presentació del plat és tota una obra d'enginyeria. Enhorabona.
    Manel.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )