GALERIA DE FOTOS

dijous, 10 de maig del 2012

DESSALAR EL BACALLÀ

b-dessalar bacallar

Avui dia es pot comprar bon bacallà dessalat a les botigues i als mercats i és molt pràctic. No obstant, a mi m'agrada dessalar-lo a casa. T'explique com ho pots fer:

-Organització:

El primer que hem de fer és planificar la nostra recepta amb antelació. Hem de pensar quan volem fer la nostra recepta per calcular els dies que necessitarem. Es tracta de dessalar però també de rehidratar un bacallar sec, amb presses només aconseguirem un bacallar rentat, salat i dur.
De vegades però, és difícil planificar-nos, així que el que podem fer és que un cop dessalat, el guardem al congelador dins d’un recipient hermètic i el traguem amb l’antelació suficient per poder-lo descongelar tranquil·lament sense haver d’utilitzar el microones.

-Per a què l’utilitzarem?

Haurem de tenir en compte per a què volem fer servir el bacallar, com el cuinarem. Un bacallar per a una amanida o una esqueixada que menjarem cru haurà d’estar una mica més salat (menys temps de dessalat) que un tros de bacallar per fregir o per cuinar, ja que al cuinar-lo es potenciarà el seu gust i pararà més salat degut a la salsa que utilitzem i la manera de cuinar-lo.
També influeix la part i la grandària de les peces que volem dessalar. Els retalls menuts i la part de la ventresca necessitaran menys temps que un tros de llom o morro gruixut.

-Com ho farem?

El primer que farem serà repassar els trossos de bacallar a sota de l’aigua de l’aixeta.

Seguidament el posarem en remull amb aigua freda amb la pell cap amunt en un recipient de vidre (més aconsellable que el plàstic ja que aquests poden acabar agafant olor). El taparem amb film i el deixarem a dins la nevera (sobre tot ara que comença la calor).

Els trossos més grandets els deixarem de 36 a 48 hores canviant l’aigua cada 12 hores.

Aquest remull farà que el bacallar es rehidrate i agafe una millor textura.

Els “retalls” prims que venen per fer bacallar esqueixat (tripa, ventresca i penca) els deixarem un mínim de 12 hores i un màxim de 24, canviant l’aigua una o dues vegades segons calga.



Si has de cuinar el bacallar i el poses en remull les 3 darreres hores amb llet (i un gra d’all si vols), obtindràs un bacallar més sucós, més saborós, amb una millor textura i un color més blanc.

Finalment, i sense la intenció de tirar per terra tot el que us he dit abans, perfectament podeu tastar un trosset i decidir si el vostre bacallar ja està al punt de sal desitjat!

Espere que haja sigut útil!!

Receptes amb bacallà dessalat:


1-3-xato-cuinadiari


1-1-espencat-ppal1
1-1-truita bacallar-cuinadiari-ppal-
2-2-bacallar patates tomaca-7-cuinadiari







T’ha agradat el post? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

1 comentari :

Geobiocat ha dit...

Gràcies per aquests consells.
Els he seguit alhora de desalar el bacallà i aquests cop m'ha sortit molt bó.
Ja t'avís, et robaré alguna que atre recepta ��