GALERIA DE FOTOS

dimarts, 3 d’abril de 2012

CIGRONS AMB CLÒTXINES (MUSCLOS)

1-5-cloxines amb cigrons-ppal-ETI

Esta és una recepta ben senzilla, ràpida i està molt bona. Necessites uns ingredients mínims i la tindràs preparada en un tres i no res.

Ingredients per a 4 persones:

-Per al sofregit:
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 dents d’all
  • 2 tomaques
  • 1 ó 2 pestetes (caiena)
  • Oli i sal
-Ingredients principals:
  • 2 pots de cigrons cuits (400 g cadascun)
*si els cigrons són de bona qualitat, posa un dels pots amb l’aigua que porta, sense escórrer
  • Unes 35-40 clòtxines
-Per al toc final:
  • oli d’oliva i pebre roig

Estris: 1 olla per al sofregit, olla per a obrir les clòtxines, colador de tela

Elaboració:


1.- Fes el sofregit amb les verdures ben talladetes. Primer posa la ceba i l’all. Quan comence a transparentar la ceba, agrega la tomaca ratllada. Vés remenant de tant en tant.


1-5-cloxines amb cigrons-1-ETI

2.- Mentrestant neteja bé les clòtxines, posa-les en una olla i tapa-les perquè s'òbriguen amb el vapor. Cola l’aigua de les clòtxines amb un colador de tela per a eliminar les impureses (si no en tens, utilitza un colador normal i un tovalló o un drap) i reserva’l.


Ver álbum

3.- En este punt lleva’ls una de les closques o si vols, les dues. Al ser un plat de cullera, a mi m’agrada traure les dues.

4.- A l’olla on tens el sofregit afegeix els pots de cigrons* (un d’ells amb l’aigua de cocció) i vés poc a poc afegint l’agua que han deixat anar els musclos. Posa la quantitat que vulgues però vés amb compte amb el punt de sal. Deixa bullir uns minuts.


1-5-cloxines amb cigrons-3-ETI

5.- En l’últim moment agrega les clòtxines i dóna-li un bull.

6.- En una tasseta, prepara una barreja d’oli d’oliva en cru i pebre roig. Rega-ho per sobre del plat que has preparat.

Notes: Si vols que et quede un plat amb més cos, quan estigues pel punt 4, agafa un parell de cullerades de cigrons i tritura’ls. Després aboca a l’olla i deixa que bulla un poc.

Temps total: menys de mitja hora

1-5-cloxines amb cigrons-ppal2-ETI

Bon profit!!

3 comentaris :

  1. quina pinta, mai ho he fet, però què bo!!!

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta sembla facileta!! A veure si m'animo. Tinc tots els ingredients excepte els músclus. M'en vaig a comprar!!!

    ResponElimina
  3. Doncs animeu-vos a provar-ho perquè és fàcil de fer, ràpid i molt agraït!!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )