GALERIA DE FOTOS

dijous, 22 de desembre del 2011

TORRÓ A LA PEDRA



Este torró és un dels que més m’agrada, juntament amb el Torró de massapà, xocolata i fruits secs.

S’assembla al torró de Xixona, o als “blanets” i porta bàsicament només 2 ingredients ametlles i sucre, la qual cosa fa que siga apte per celíacs.


Ingredients per a una pastilla de 30 cm:

  • 250 g sucre 
  • pell d’una llima menuda (llimona, només la part groga, res de la part blanca) 
  • 300 g ametles , pelades i torrades en el forn 
  • 1 culleradeta de canyella en pols 

Estris: safata forn, TMX/picadora, caixa de fusta o si no en tens, un cartró de llet buit tallat longitudinalment, fulls (folis) o paper kraft, cullera


Elaboració:

1.- Si no tens les ametlles torrades, posa-les en una safata de forn i torra-les a 170º durant 12-17 minuts remenant-les de tant en tant. Vigila perquè depenent del forn en els últims minuts se’t podrien cremar. Deixa refredar completament. 



2.- Posa en el vas el sucre i tritura’l programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

3.- Agrega la pell de llima i torna a programar 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Amb picadora, tritura el sucre com ho fas habitualment i afegeix la pell de llimona ratllada.



4.- Incorpora les ametles torrades (en fred) i la canyella. Programa 15 segons, velocitat 6. Mentres tritura fica l’espàtula pel bocal per tal que no es quede la pasta enganxada a les parets. 




5.- Treu la tapa i amb l’espàtula barreja bé. Torna a tancar. Programa velocitat 6 sense programar temps fins que comence a eixir l’oli de l’ametlla. Jo concretament ho faig a velocitat 6 uns 15-20 segons, pare la màquina, baixe les restes de les parets, barreje bé i triture uns altres 15-20 segons. Amb una picadora es trituraria fins que la massa començara a treure oli i tinguera consistència com la de la foto. 



6.- Folra una caixa de fusta amb folis, deixant que sobreisca pels laterals per a poder tapar-ho després. Mira la foto. 



7.- Posa una mica de canyella per damunt del paper, aboca-hi la pasta, pressiona bé i allisa la superfície amb l’ajuda d’una culllera. (Quan tanques amb el paper també el podràs premsar més.) 




8.- Cobreix el torró amb el paper, tanca la caixa o tapa-la. Si vols, cobreix amb tovallons i posa un pes a sobre per tal de que vaja soltant l’oli. Canvia els tovallons quan els veges molt empapats de l’oli.


Nota: Hi ha qui fa aquest torró amb antelació per a que vaja treient l’oli. Si no has arribat a temps, no passaria res, estaria més tendre però igual d’irresistible.

Temps total:
10-15 minuts amb l’ametlla torrada + uns dies de temps d’assecat


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html