GALERIA DE FOTOS

dimecres, 28 de desembre del 2011

BRAÇ DE GITANO SALAT

Un braç de gitano atípic. Està molt bo el contrast del dolç del pa de pessic i el farcit saladet...



Un braç de gitano semblant a aquest el van fer en una de les classes de Nadal de la TMX fa un parell d’anys. Allà el feien amb salsa cocktail (una mena de salsa rosa amb brandi) i més ingredients que us pose més avall per si ho voleu provar així.

A mi com personalment no m’agrada la salsa rosa, el faig amb formatge d’untar i salmó i queda molt bé.

Ingredients:

-Per a la planxa de bescuit:
  • 4 ous
  • 120 g de sucre
  • 120 g de farina

-Per al farcit*:
  • 300 g de formatge d’untar
  • un paquet de salmó fumat (aprox. 200 g)
  • uns llagostins cuits
  • cogombrets en vinagre
  • olives
  • tomaca
  • dacsa
  • 2 ous dur
*Farcit alternatiu: El farcit que proposen a les classes de la TMX és salsa cocktail, una mena de salsa rosa i després ben talladet posen: 1 alvocat, 200 g de palets de cranc i 200 g de llagostins cuits. Desprès es cobreix amb la salsa cocktail.

Estris: safata de forn, paper de forn, drap de cuina

Elaboració:

-Planxa de bescuit:

1.- Escalfa el forn a 200º C.

2.- Col·loca la papallona a la TMX, posa en el vas el sucre i els ous i programa 6 minuts, 37º, velocitat 3.

3.- Torna a programar 6 minuts més a velocitat 3 sense temperatura.

4.- Incorpora la farina i programa 4 segons, en velocitat 2.

5.- Folra la safata del forn amb paper vegetal i aboca la barreja per sobre. Estén-la bé, perquè quede ben fina.

6.- Baixa la temperatura del forn a 180º C i cou la planxa durant 9 minuts. Ha de quedar blanca. Trau-la del forn, posa-li un drap humit damunt i bolca sobre el drap la planxa de bescuit, lleva-li el paper de l’altre costat i enrotlla-ho en el drap humit. Reserva. (Encara que pensem que no està feta, si que ho està. Si està molta estona al forn es trencarà).

-Farcit:

7.- Mentre el bescuit està en el forn, vés tallant els ingredients del farcit. Jo no us he posat quantitats perquè poseu la quantitat que més us agrade.

8.- Desenrotlla el bescuit i unta-ho amb el formatge cremós. Reserva una mica de formatge per decorar.

9.- Cobreix amb el farcit. Torna a enrotllar, que quede una mica compacte però vigilant de que no es trenque. Deixa-ho a la nevera fins que el vages a utilitzar.

-Decoració:

10.- Serveix el braç de gitano decorat amb el que ha quedat de formatge. Fes unes estries amb la forquilla i fica per damunt rodanxes d’ou dur, olives, llagostins cuits pelats o decora al teu gust.

Nota: Com ja us he dit admet molts farciments. Poseu en marxa la vostra imaginació!


Temps total: 30 minuts aproximadament + temps de nevera

Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html