GALERIA DE FOTOS

dilluns, 10 d’octubre del 2011

MINESTRONE


La sopa Minestrone és una sopa típica d’Itàlia que es fa amb verdures, arròs o pasta i llegums. És molt fàcil de fer i en mitja hora pots estar sopant un plat sa i ben complet.



Ingredients:
  • 1/2 Kg de verdures variades: bajoca, espinacs, carlota, api, col, bledes, etc. (Pots comprar bosses de verdura ja preparada de les de fer sopa juliana o campesina)
  • 50 g d'oli
  • 1 ceba mitjana tallada en juliana
  • 1 dent d'all trinxat
  • 150 g de bacon a trossets
  • 2 cullerades de tomaca concentrada/fregida (no passa res si no en tens)
  • 800-1000 g d'aigua (si no ho fas amb olla de pressió posa'n 1 litre)
  • 1 pastilla de brou, 1 cullerada de concentrat de carn o sal
  • 100 g d'arròs (1 cubilet) (també es pot fer amb fideus o galets menuts)
  • 2 ó 3 cullerades de fesols (mongeta blanca) /cigrons
  • formatge parmesà ratllat


Estris: TMX o olla (de pressió)

Elaboració tradicional:

1.- Posa un fons d'oli en una cassola i fes un sofregit amb l'all i la ceba. Quan estiguen daurats, afegeix el bacon.

2.- Mentrestant, talla la resta de les verdures en trossos petits o en juliana. (si la compres ja preparada t'estalviaràs este pas).

3.- A continuació, agrega les verdures i el concentrat de tomaca i salta-les una mica. Afegeix l’aigua, la pastilla de brou o la sal i deixa que bulla uns 10-15 minuts.



4.- Tasta el punt de sal i tira-hi l'arròs/ pasta i les llegums i cou-ho tot segons les instruccions del fabricant. Si ho fas en olla de pressió estalviaràs molt de temps ja que l'arròs es cou en 5 minutets.

5.- Quan estiga fet, aboca-ho tot en una sopera i serveix ben calent amb formatge parmesà ratllat per sobre.

Elaboració amb TMX:

1.- Si vols ratllar el formatge amb la TMX, aboca’l en el vas i programa 15 segons a velocitats 5-7-9 progressiu. Possa’l en un bol i reserva’l.

2.- Si no tens les verdures trossejades, fes-ho ara: (si utilitzes porros, talla'ls en rodanxes i les verdures de fulla posa-les damunt de les altres verdures). Posa en el vas la meitat de les verdures. Trosseja-les durant 8 segons a velocitat 3 1/2. Buida el vas i trosseja la resta de les verdures. Trau-les i reserva. (El temps depén una mica de com t’agraden de trossejades). A mi personalment m’agrada fer servir les bosses que ja venen preparades.

3.- Aboca en el vas l'oli, la ceba, l'all i el bacon. Programa 5 minuts, temperatura 100º, velocitat. Afegeix les verdures, la tomaca concentrada, l'aigua i la pastilla de brou o la sal, i programa 8 minuts, temperatura 100º, velocitat 2.


4.-A continuació, agrega l'arròs/ pasta i les llegums i programa de nou 13 minuts, temperatura 100º, velocitat 1. Tapa la TMX amb el cubilet.

5.- Quan acabe el temps, aboca-ho tot a una sopera i serveix ben calent amb formatge parmesà ratllat per sobre.

Nota: El parmesà realment és un ingredient essencial en aquesta sopa. 

Temps total: 30-40 min

Bon profit!!