GALERIA DE FOTOS

dimarts, 25 d’octubre del 2011

COCA DE VIDRE


Avui toca una tradicional catalana!!



Ingredients per a 4 coques menudes:
  •  250 g de farina
  • 75 ml d’aigua mineral tèbia
  • 75 ml de let
  • 15 g de llevat fresc
  • 5 ml d’oli d’oliva
  • 5 g de sal
  • 5 g de sucre
  • 100 g de pinyons (1 bosseta)
  • sucre abundant per tirar-li per sobre
  • anís (mitja tasseta)


Estris: corró, paper de forn, pinzell, safata de forn

Elaboració:

1.- Dissol el llevat en aigua tèbia.

2.- Afegeix la farina, l’oli, la llet, la sal i el sucre i pasta fins a obtenir una massa elàstica (uns 5 minuts).

3.- Deixa reposar una mitja horeta.

4.- Divideix la massa en 4 porcions i estén-la sobre un paper de forn o una làmina de silicona. Deixa la massa ben fineta ajudant-te d’un corró. (Intenta deixar-la ben uniforme per totes les parts ja que de vegades si les vores són massa fines comparades amb la resta de la coca es cremen de seguida).

5.- Pinta la superfície amb oli i per damunt posa els pinyons i sucre en abundància.



6.- Fica al forn durant uns 10-15 minuts a 220º vigilant de que no es creme.

7. Quan estiga dauradeta la primera tanda, trau-la ràpidament del forn i pinta de seguida amb l’anís. Açò farà que el sucre es cristal·litze (d’aquí li ve el nom de "vidre")

Nota: Amb aquestes quantitats et surten dues fornades, 4 coques no massa grans. És una coca molt cruixent, menja-la només es refrede i durant el mateix dia, si t’esperes a l’endemà, estarà massa dura (que no vol dir roïna).

Temps: 1 horeta curta (30 minuts de repòs + 20 de enfornat)

Bon profit!!