GALERIA DE FOTOS

dijous, 6 d’octubre del 2011

BESCUIT DE TARONJA I IOGURT

Aquesta recepta és un clàssic de la TMX. En realitat és una versió més de la coca Maria, la coca de mida, el pa de pessic de iogurt...és un dels bescuits que més noms té.

Als típics ingredients de la coca de iogurt aquí se li afegeix una taronja sencera trossejada, amb la seua pell, la qual cosa dóna com a resultat un bescuit molt sucós amb tota l’aroma de la taronja. 




Ingredients: 
  • 250 g de sucre (2 mesures de iogurt)
  • 1 taronja sencera de pell fina, especial per a suc tallada en 8 trossos
  • 3-4 ous
  • 80 g d’oli (1 mesura de iogurt escassa)
  • 1 iogurt natural
  • 250 g de farina (3 mesures de iogurt)
  • 1 sobre de llevat químic
  • un polsim de sal

Estris: TMX per a barrejar o túrmix, 1 motlle rodó de 24-26 cm o un motlle rectangular gran


Elaboració tradicional:

1.- Escalfa el forn a 180º.

2.- Trosseja la taronja en la picadora i reserva. 

3.- Separa els rovells de les clares. Puja les clares i reserva.

4.- Barreja els rovells i el sucre fins blanquejar-los, fins que arriben a agafar un color groc claret. Agrega el iogurt, la taronja i l'oli i barreja.

5.- Passa la farina i el llevat per un sedàs o un colador fi i afegeix als rovells. Desprès agrega les clares. Primer posar una tercera part i remena bé, desprès afegeix la resta i barreja amb una espàtula formant "8" amb delicadesa per tal que no es baixen les clares.

6.- Greixa un motlle amb mantega i enfarina’l lleugerament. (si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si vols, tira-li una mica de sucre per sobre.

7.- Introdueix-lo en el forn, durant 30 minuts aproximadament. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.

8.- Quan s’haja refredat desemmotlla.


Elaboració amb TMX*:

1.- Escalfa el forn a 180º.

2.- Posa en el vas el sucre, la taronja trossejada, els ous i programa 3 minuts a 37º C, velocitat 4. D’aquesta forma el bescuit eixirà molt més esponjós.



3.- Afegeix l’oli i el iogurt i barreja tot uns segons a velocitat 4.


4.- Incorpora la farina, el llevat i la sal i barreja tot de nou 6 segons a velocitat 2. Acaba de barrejar amb ajuda de l’espàtula.



5.- Folra un motlle amb paper de forn. (Si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si vols, tira-li una mica de sucre per sobre.



6.- Introdueix-lo en el forn durant 30 minuts aproximadament a 180º. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.

7.- Quan s’haja refredat desemmotlla.


Nota: És un bescuit ideal per a fer pastissos d’aniversari. El pots fer rodó  o rectangular i cobrir-lo amb xocolata, glasa blanca, etc., fer-lo en forma de tren, etc.
Qualsevol bescuit es pot congelar. El pots congelar sencer o bé a porcions embolicades amb paper film.

Temps total: 45 minuts


Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta