GALERIA DE FOTOS

divendres, 8 de juliol de 2011

TOMACAT

El tomacat (pronunciat /tomakát/) és una recepta que es fa molt a la comarca de la Marina Alta i no pot faltar al receptari d’un valencià.

Existeixen moltes variants: amb pebrera roja i verda, amb albergínia, amb pinyons, amb sangatxo (parts de la tonyina negres i salades), etc.
El tomacat d'avui és ben senzill: només porta pebrera roja, tomaca, all i julivert i uns pinyonets. Més endavant us posarem la recepta amb sangatxo.

El tomacat s’utilitza com a guarnició de carns i peixos però sobretot s’utilitza per a fer coques i pel farcit dels nostres pastissets. I com podeu veure és la versió valenciana del pisto manxeg o de la samfaina que es fa a Catalunya.





Ingredients:
  • 4 pebreres rojes
  • oli (un bon raig)
  • 400 g de tomaca trossejada de pot 5 ó 6 tomaques (també pots posar senceres de pot i les vas trossejant amb la pala
  • 3 alls pelats i trossejats
  • 1 mica de julivert
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 grapadet de pinyons

Si en vols fer més, duplica les quantitats i si te'n sobra, el pots congelar.

Estris: una olleta/ olleta +forn, escumadora o pala

Elaboració:

1.- Talla les pebreres a dauets d’un centímetre més o menys. 






2.- Posa una cassola amb un fons d'oli i ofega-les.


3.- Quan comencen a canviar de color, afegeix els alls pelats i trossejats i el julivert.


És molt pràctic tenir el julivert al congelador tancat en bosses de plàstic.


4.- Als 4-5 minuts posa-hi el pot de tomaca, la sal i el sucre.




5.- Deixa que es cuine durant uns 45 minuts.


Una altra forma d’elaborar-lo:


Si tens temps, prova de fer el tomacat primer escalivant les pebreres. Les pots torrar directament a la flama del foc (si tens cuina de gas o si no, torra-les al forn durant 45-50 minuts). Pela-les, i continues en el pas 3. De sabor queda boníssim!! 






Temps total: 1 hora (o una hora i mitja si torres la pebrera)

Has provat les coques amb tomacat?



Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )