GALERIA DE FOTOS

dissabte, 9 de juliol del 2011

CIGRONS AMB BACON I SOBRES DE BULLIT

No m'agrada massa haver de menjar dos dies seguits el mateix, així que un dia que em vaig veure en la situació de que només tenia unes sobres del bullit de la nit anterior a la nevera, no em va quedar més remei que reinventar la recepta. Vaig fer un sofregit amb all i ceba, vaig agafar un paquet de bacon i un pot de cigrons, i el resultat va ser un plat senzill, ràpid i sa, que tot i haver estat inventat en un cas de necessitat, va passar des d’aleshores a formar part del meu inventari de receptes d'emergència!!




Ingredients per a 2-3 persones:

  • 50 g oli
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • 100 g de bacon tallat a tires xicotetes
  • 1 cullerada de pebre roig
  • 1 pot de cigrons cuits
  • restes de bullit (bajoques, creïlla, carlota, etc.), uns 500 g
  • 300 g del caldo del bullit
  • sal


Estris: una olleta o TMX

Elaboració Tradicional:

1.- En una olla calfa l’oli. Afegeix els alls pelats i fregeix durant un parell de minuts. Seguidament posa la ceba tallada i deixa que es cuine tot uns 6-7 minuts o fins que estiga la ceba daurada.

2.- Afegeix el bacon i fregeix fins que estiga ben fet.

 
3.- Afegeix el pebre roig i dóna-li unes voltes, vigilant de que no es creme.

4.- Repasa els cigrons amb aigua i afegeix-los a l’olla. Dóna unes voltes perquè es barregen els sabors.

5.- Finalment posa la verdura del bullit que tens reservada i el caldo. Deixa que bulla uns 5 minutets tot junt per tal que es barregen els sabors. Si cal, afegeix més caldo i rectifica de sal.

 



 

Elaboració amb TMX:

1.- Calfa l’oli 3 minuts a temperatura varoma. Afegeix l’all pelat i fregeix durant un parell de minuts. Seguidament posa la ceba i tritura a velocitat 3,5 uns segons. Deixa que es cuine l’all i la ceba uns 6-7 minuts a temperatura 100º.

2.- Afegeix el bacon i fregeix 3-4 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

3.- Afegeix el pebre roig i dóna-li unes voltes.

4.- Posa la papallona al vas. Repasa els cigrons amb aigua i afegeix -los a la màquina. Programa 3 minuts, temperatura 100º, velocitat cullera, gir a l’esquerra per tal que es barregen els sabors.

5.- Finalment posa la verdura del bullit que tens reservada i el caldo. Deixa que bulla uns 5 minuts més tot junt (temperatura 100º, velocitat cullera, gir a l’esquerra). Si cal afegeix més caldo i rectifica de sal.

Temps total: 20-30 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta