GALERIA DE FOTOS

diumenge, 14 d’agost del 2011

GELAT DE IOGURT/ VAINILLA


Aquesta recepta és d’uns dels llibres de la TMX. Ells l’anomenen gelat de iogurt. Per no decebre-vos us haig de dir que no és el típic gelat de iogurt que tant de moda està ara. Realment el seu sabor recorda més al gelat de vainilla que al de iogurt (per això m’he atrevit a canviar-li el nom). Per ser un gelat fet a casa i en este cas, fet sense geladora, crec que ix bastant cremós i de sabor està molt bó.



Ingredients:

  • 1 iogurt grec natural
  • 75 g de sucre
  • 2 cullerades de sucre invertit
  • 3 ous (separem les clares de les rovells)
  • 200 g de nata per a muntar molt freda
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de vinagre


*si no tens sucre invertit, posa 150g de sucre

Estris: TMX/ batedora, 2 bols, congelador

Elaboració:

1.- Col·loca la papallona en les fulles. Aboca la nata a dins del vas i posa la màquina a velocitat 4 sense programar temps, fins que estiga muntada (ves mirant pel bocal perquè es munta de seguida). Passa-la a un bol i reserva-la en la nevera.

2.- Lleva la papallona del vas i sense llavar-lo, aboca a dintre els rovells i la meitat del sucre. Programa 2 minuts, 70º, velocitat 4.

3.- Afegeix el iogurt i programa velocitat 1, sense programar temps. Ves pujant la velocitat progressivament fins a arribar a velocitat 6, per a obtenir una barreja homogènia.

4.- Aboca aquesta barreja en un altre bol gran i deixa refredar uns minuts en el frigorífic.

5.- Amb el vas net i sec, posa la papallona en les fulles. Aboca les clares juntament amb la sal i el vinagre. Programa 5 minuts, 37º, velocitat 3 1/2. En l’últim minut afegeix el sucre restant a poc a poc pel bocal.

6.- Afegeix les clares a la barreja del frigorífic, barrejant amb l’espàtula, en forma de “8”.

7.- Agrega la nata muntada, barrejant de nou de forma envolupant. Aboquem la barreja en un motle i fiquem al congelador. Cada mitja hora, removem la barreja amb una forquilla per tal d’evitar que es formen cristalls i aconseguir una textura més cremosa.

El gelat haurà d’estar en el congelador un mínim de 6 hores.

Per servir-lo, trau-lo del congelador uns 10 o 15 minuts abans.

Nota: Si vols, pots perfectament doblar les quantitats.

Temps total: 15 minuts + 6 hores refrigeració

Bon profit!!