GALERIA DE FOTOS

dilluns, 1 d’agost del 2011

BLEDES AMB LLAGOSTINS

Amb aquesta recepta de bledes amb llagostins i creïlles tenim un altre sopar de plat únic: tenim verdura, proteïnes i hidrats de carboni, a més és una bona manera que els xiquets mengen verdura amb un sabor que els agrada!!



Ingredients per a 4 persones:
  • 700 g  de llagostins o gambes
  • 1 ceba
  • 2-3 dents d'all sencers + 3 alls tallats a làmines
  • Oli i sal
  • 1 rajolí de Brandi (1 tasseta de cafè)
  • aigua (300-500 ml)
  • 1 manoll de bledes (500 g)
  • 2 creïlles grans



Estris: TMX, 2 paelles fondes, (microones)

Elaboració:
Encara que semble difícil l’elaboració perquè pràcticament estàs cuinant alhora les tres coses per separat, no ho és gens. Llegeix bé la recepta abans de començar i organitza’t. 

Preparació dels ingredients:

-Llagostins: pela’ls i reserva les cues. Les pells i els caps els utilitzarem per fer el fumet.
-Creïlles: pela-les i talla-les primer a quarts i desprès cada quart en rodanxetes d’un centímetre i mig més o menys.
-Bledes: renta-les bé i talla-les a tires d'un dit i mig. Si la penca és molt gran, talla-la en trossos menudets.


-El fumet:


1.- Fes un fumet ràpid amb la TMX: sofregeix els caps i les pells dels llagostins amb uns 50 g d’oli, la ceba i els 2 alls sencers durant 4 minuts a temperatura varoma, velocitat 3 ½ .
Acabats els 4 minuts afegeix el Brandi, una mica de sal i uns 300 ml d’aigua (un got gran, després si ens cal més quan posem el fumet amb les creïlles, ja n’afegirem). Programa 8 minuts, velocitat 4, temperatura 100º. Cola i reserva.

Si no tens TMX sofregeix els caps, les cues, la ceba i els alls en una paella. Afegeix el Brandi i l’aigua. Al cap de 10 minuts tritura bé i passa per un colador fi.

-Les bledes:
2.- Mentre vas fent el fumet prepara les bledes: Posa oli en una paella, afegeix 3 alls en làmines i posa-hi les bledes fins que comencen a estar una mica blanetes. Si tenen molta penca, posa aquesta uns minuts abans. Afegeix els llagostins i salta fins que comencen a canviar de color.


-Les creïlles:
3.- Quan estiga fet el fumet, posa les creïlles en una altra paella i tira per sobre el fumet. Deixa que es cuinen a foc moderat durant uns 10-12 minutets. Afegeix les bledes i els llagostins que has fet a l’altra paella. Rectifica d’aigua i sal. Ha de quedat una mica caldoset però no és una sopa. Deixa-ho bullir tot junt uns minuts més o fins que veges que la patata ja està cuita.


Nota: Es poden fer les creïlles juntament amb les bledes però queda més saborós si les sofregeixes primer les bledes amb els allets i els llagostins.
La mateixa recepta la pots fer amb altre tipus de verdura: bajoca, espinacs, carxofes, penques, etc. Només hauràs d’anar amb compte amb el temps de cocció de la verdura que tries.

Consells per a estalviar temps: Si vols estalviar una mica de temps, quan estigues fent el fumet, fica les creïlles uns 10 minuts al microones i qual les tragues les poses a la paella amb el fumet.
També estalviaràs temps si ja tens les bledes prèviament saltades amb els alls. Les pots fer el dia que les compres i guardar-les al congelador en bosses. El dia que les necessites simplement hauràs de traure-les una mica abans o descongelar-les amb el microones.

Temps total: 35-40 minuts

Bon profit!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.