Ingredients per a 4 persones:
- 700 g de llagostins o gambes
- 1 ceba
- 2-3 dents d'all sencers + 3 alls tallats a làmines
- Oli i sal
- 1 rajolí de Brandi (1 tasseta de cafè)
- aigua (300-500 ml)
- 1 manoll de bledes (500 g)
- 2 creïlles grans
Estris: TMX, 2 paelles fondes, (microones)
Elaboració:
Encara que semble difícil l’elaboració
perquè pràcticament estàs cuinant alhora les tres coses per separat, no ho és
gens. Llegeix bé la recepta abans de començar i organitza’t.
Preparació dels ingredients:
-Llagostins:
pela’ls i reserva les cues. Les pells i els caps els utilitzarem per fer el
fumet.
-Creïlles:
pela-les i talla-les primer a quarts i desprès cada quart en rodanxetes d’un
centímetre i mig més o menys.
-Bledes: renta-les bé i talla-les a tires d'un dit i mig. Si la penca és molt gran, talla-la en trossos menudets.
-El fumet:
1.- Fes un fumet ràpid amb la TMX: sofregeix els caps i les pells dels llagostins amb uns 50 g d’oli, la ceba i els 2 alls sencers durant 4 minuts a temperatura varoma, velocitat 3 ½ .
Acabats els 4 minuts afegeix el Brandi, una mica de sal i uns 300 ml d’aigua (un got gran, després si ens cal més quan posem el fumet amb les creïlles, ja n’afegirem). Programa 8 minuts, velocitat 4, temperatura 100º. Cola i reserva.
Si no tens TMX sofregeix els caps, les cues, la ceba i els alls en una paella. Afegeix el Brandi i l’aigua. Al cap de 10 minuts tritura bé i passa per un colador fi.
-Les bledes:
2.- Mentre vas fent el fumet prepara les bledes: Posa oli en una paella, afegeix 3 alls en làmines i posa-hi les bledes fins que comencen a estar una mica blanetes. Si tenen molta penca, posa aquesta uns minuts abans. Afegeix els llagostins i salta fins que comencen a canviar de color.
-Les creïlles:
3.- Quan estiga fet el fumet, posa les
creïlles en una altra paella i tira per sobre el fumet. Deixa que es cuinen a
foc moderat durant uns 10-12 minutets. Afegeix les bledes i els llagostins que
has fet a l’altra paella. Rectifica d’aigua i sal. Ha de quedat una mica
caldoset però no és una sopa. Deixa-ho bullir tot junt uns minuts més o fins
que veges que la patata ja està cuita.
Nota: Es poden fer les creïlles juntament amb les bledes però queda més
saborós si les sofregeixes primer les bledes amb els allets i els llagostins.
La mateixa recepta la pots fer amb altre
tipus de verdura: bajoca, espinacs, carxofes, penques, etc. Només hauràs d’anar
amb compte amb el temps de cocció de la verdura que tries.
Consells per a estalviar temps: Si vols estalviar una mica de temps, quan estigues fent el fumet, fica
les creïlles uns 10 minuts al microones i qual les tragues les poses a la
paella amb el fumet.
També estalviaràs temps si ja tens les
bledes prèviament saltades amb els alls. Les pots fer el dia que les compres i
guardar-les al congelador en bosses. El dia que les necessites simplement
hauràs de traure-les una mica abans o descongelar-les amb el microones.
Temps total: 35-40 minuts
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada