GALERIA DE FOTOS

dilluns, 18 de juliol de 2011

SALSA DE TOMACA


Reconec que amb la TMX tenir salsa de tomaca a mà és molt senzill i és que fer salsa de tomaca i no acabar amb la cuina tota esquitxada, és tot un luxe. A més, pots fer grans quantitats i congelar-la en carmanyoles. A CuinaDiari, és un BÀSIC.



Ingredients: 
  • Una ceba gran tallada a octaus
  • 1-2 pastanagues tallades en trossos de 2-3 cm
  • 2 dents d’all menuts (opcional)
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • 1600 g de tomaca triturada (2 pots de 800 g*)
  • Una cullerada de sal
  • Una cullerada de sucre
  • Una cullerada d’orenga 
*si vols, la pots fer amb tomaques madures. Si és així, pela-les amb un pelador de tomaques o bé escaldant-les. Talla-les primer per la meitat i trau-li la part de les llavors. Després pica-les en trossos més menuts.

Estris: TMX, cistell de la TMX, espàtula

Elaboració amb Thermomix:

1.- Posa la ceba, la carlota i l’all (si n’hi poses) a dins de la TMX. Tritura 10 segons a velocitat 4.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.


2. -Afegeix la tomaca, la sal, el sucre i l’orenga. En este punt a mi m’agrada triturar uns segons a velocitat 7-9 per tal que es trituren més les verdures. Baixa les restes de les parets, tanca el vas i programa 35 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Posa el cistell damunt la tapa per tal d’evitar esquitxades.


3.- Un cop passat este temps, obre el vas i amb una espàtula, torna a baixar les restes de les parets del vas i de la tapa i torna a triturar si ho trobes necessari. Rectifica de sal i/o sucre. Si tritures la salsa en calent, aquesta es torna més ataronjada, però no patisques, no canvia el sabor.



Nota: Pots fer una versió més senzilla només amb la tomaca (sense la ceba, l’all i la carlota), però aquests ingredients li aporten un sabor molt bo.

Temps total: 50 minuts

Un cop tenim preparada aquesta salsa, preparar uns macarrons salsa estil bolonyesa és tan senzill com això:
-Sofrig 2 alls en un fons d’oli, agrega carn picada (a mi m’agrada utilitzar la carn de la botifarra). Quan estiga mig cuita, tira mig gotet de vi negre o de brandi. Deixa que s’evapore i posa-hi la salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb el formatge que més t’agrade.




Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )